Home » Greece » Amanda Michalopoulou

Amanda Michalopoulou

Biography

Amanda Michalopoulou was born in Athens in 1966. She studied French literature in Athens and journalism in Paris. She later worked as a journalist. She has since taught in various countries and written novels, stories and children’s books.

Other links

Her homepage (in English and Greek)
Amanda Michalopoulou
Amanda Michalopoulou
Amanda Michalopoulou
Interview
Interview
Interview
Interview
Interview
Mesopotamia (story by Michalopoulou)

Bibliography

1994 ζωή είναι πολύχρωμη (stories)
1996 Γιάντες (novel)
1997 Το σπίτι που πετάει (children’s)
1998 Όσες φορές αντέξεις (novel)
2000 Γιατί γεννήθηκα (children’s)
2000 Δύο σπίτια (children’s)
2000 Τ’αγαπημένα μου Σαββατοκύριακα (children’s)
2001 Παλιόκαιρος (novel)
2002 Inbox (correspondence)
2003 Γιατί σκότωσα την καλύτερή μου φίλη (Why I Killed My Best Friend) (novel)
2004 Αρκεί να μην κόψω τα μαλλιά μου (children’s)
2004 Οι περιπέτειες της Αεροπλανούλας (children’s)
2004 Η μετακόμιση (children’s)
2005 Η γυναίκα του Θεού (God’s Wife) (novel)
2005 Θα ήθελα (I’d Like) (novel)
2007 Η εγγονή του Αϊ-Βασίλη (children’s)
2007 Πριγκίπισσα Σαύρα (novel)
2008 Εμπιστοσύνη (story)
2008 Η χήνα (memoir)
2008 Ο Ισίδωρος και ο ναυαγός (children’s)
2009 Η εγγονή του Αϊ-Βασίλη και τα μπισκότα της αγάπης (children’s)
2010 Πώς να κρυφτείς (stories)
2011 Παλιόκαιρος (novel)
2011 Τ + Υ = Αγάπη για πάντα (children’s)
2012 Έρχεται ο Ίνξορ (children’s)
2012 Λαμπερή μέρα (stories)
2018 Μπαρόκ (stories)