Home » Iceland » Hallgrímur Helgason

Hallgrímur Helgason

Biography

Hallgrímur Helgason was born in Reykjavik in 1959. He studied at the Art Academy of Iceland, and then the Academy of Fine Arts in Munich and is a successful painter. He has written several well-received novels as well as plays for both radio and theatre and newspaper articles.

Other links

Hallgrímur Helgason
Hallgrímur Helgason
Hallgrímur Helgason

Bibliography

1989 Óbreyttur maður
1990 Hella
1994 Þetta er allt að koma
1996 101 Reykjavík (101 Reykjavik)
1998 Ljóðmæli 1978-1998
2000 Skáldanótt
2001 Höfundur Íslands
2003 Herra alheimur
2005 Rokland
2008 10 ráð til að hætta að drepa fólk og byrja að vaska upp (The Hitman’s Guide to House Cleaning)
2009 Konan sem kyssti of mikið
2011 Konan við 1000° (Woman at 1,000 Degrees)
2015 Sjóveikur í München