Home » Hungary » László Krasznahorkai

László Krasznahorkai

Biography

László Krasznahorkai was born in 1954 in Gyula. His father was a lawyer and his mother worked in the social security administration. He studied law in Szeged and at the Eötvös Loránd University, Budapest and then Hungarian language and literature at the Eötvös Loránd University. He became an independent writer with the success of Sátántangó (Sátántango) and he has gone on to receive critical acclaim for his work. Several of his novels have been filmed by Béla Tarr. He has travelled extensively and now lives in Berlin.

Other links

His homepage
László Krasznahorkai
The Mythology Of László Krasznahorkai
Madness and Civilization The very strange fictions of László Krasznahorkai
Interview
Interview
Interview
Interview
Something Is Burning Outside (story by Krasznahorkai)

Bibliography

1985 Sátántangó (Satantango)
1986 Kegyelmi viszonyok
1987 Kárhozat
1989 Az ellenállás melankóliája (The Melancholy of Resistance )
1992 Az urgai fogoly
1993 A Théseus-általános. Titkos akadémiai előadások.
1996 Werckmeister harmóniák
1998 Megjött Ézsaiás
1999 Háború és háború (War and War)
2001 Este hat; néhány szabad megnyitás
2003 Északról hegy, Délről tó, Nyugatról utak, Keletről folyó (From the North by Hill, From the South by Lake, From the West by Roads, From the East by River)
2004 Rombolás és bánat az Ég alatt (Destruction and Sorrow Beneath the Heavens)
2008 Seiobo járt odalent (Seiobo There Below)
2009 Az utolsó farkas (The Last Wolf)
2010 Állatvanbent
2010 A torinói ló
2012 Nem kérdez, nem válaszol. Huszonöt beszélgetés ugyanarról
2012 Megy a vilá (The World Goes On)
2016 Báró Wenckheim hazatér
2017 The Manhattan Project (photos by Ornan Rotem)
2020 Spadework for a Palace