Home » Russia » Dmitry Bykov

Dmitry Bykov

Biography

Dmitry Bykov was born in Moscow in 1967. He studied journalism at the Moscow State University and continues to practise journalism, for newspapers, magazines, radio and TV. He has published poetry, articles from his journalism, stories, biographies and novels. His biography of Boris Pasternak was a major best-seller in Russia. He is very controversial, with his Russian publisher describing his ЖД (Living Souls) (his only book translated into English) as The most politically incorrect book of the new millennium.

Other links

Dmitrii Bykov
Dmitry Bykov
The Russian We Need
Interview
Быков, Дмитрий Львович (in Russian)
Дмитрий Быков (in Russian)
Дмитрий Быков (in Russian)
Interview (in Russian)
Interview (in Russian)
Interview (in Russian)

Bibliography

1992 Декларация независимости (poetry)
1994 Послание к юноше (poetry)
1996 Военный переворот (poetry)
1999 Отсрочка (poetry)
2001 Оправдание (novel)
2003 Орфография (novel)
2003 Призывник (poetry)
2003 Блуд труда (essays)
2005 Хроники ближайшей войны (essays)
2005 Эвакуатор (novel)
2005 Правда (novel)
2005 Как Путин стал президентом США: новые русские сказки (stories)
2005 В мире животиков. Детская книга для взрослых, взрослая книга для детей (with Irina Lukianova) (stories)
2005 Письма счастья (poetry)
2005 Борис Пастернак (biography)
2006 Вместо жизни (essays)
2006 Код Онегина (with Maksim Chertanov) (under the pseudonym Brein Daun) (novel)
2006 ЖД (Living Souls) (novel)
2006 Последнее время (poetry)
2007 ЖД-рассказы (stories)
2007 О зверьках и зверюшах (with Irina Lukianova) (stories)
2008 Списанные(novel)
2008 Был ли Горький? (biography)
2008 На пустом месте (essays)
2009 Булат Окуджава (biography)
2009 Думание мира (essays)
2009 И все, все, все (essays)
2009 Отчёт (poetry)
2010 Новые письма счастья (poetry)
2010 Остромов или Ученик чародея (novel)
2010 Медведь (drama)
2010 Календарь (essays)
2010 Рождение мыши: роман в повестях и рассказах (novel)
2011 Прощай, кукушка: рассказы (stories)
2011 На самом деле (poetry)
2012 Календарь-2: споры о бесспорном (essays)
2012 Мужской вагон (novel)
2012 Икс (novel)
2012 Новые и новейшие письма счастья (poetry)
2013 Сигналы (novel)
2014 Квартал: прохождение (novel)
2014 Блаженство (poetry)
2014 Советская литература : расширенный курс (literature)
2015 Ясно : новые стихи и письма счастья (poetry)
2015 Детский мир (stories)
2015 Думание мира: рецензии, статьи, эссе (articles)
2016 Тринадцатый апостол. Маяковский (literature)
2017 Если нет: новые стихи (poetry)